Tema: Hvad vil du fortælle med dit billede?

Emnet “Hvad vil du fortælle med dit billede” betød, at der ikke var krav om et bestemt emne. Emnet var bestemt af dommeren i denne konkurrence, som er en tidligere Ribedreng, nemlig Mikkel Berg Pedersen, som er uddannet fotojournalist og bor i Aarhus og arbejder som freelance. Mikkel har uddybet det med følgende tekst: Hvornår er det et godt billede? Man siger at det billede siger mere end 1000 ord, men gør alle billeder det? Hvad skal der til for at et billede er godt? For mig er et godt billede, at det har noget på hjerte. Det skal fortælle noget og man skal kunne gå på opdagelse i det. Det skal ramme beskueren med en kraft, så man ikke bare kan aflæse det på en brøkdel af et sekund. Det skal selvfølgelig være godt fotograferet, men om det lige er det rigtige forhold mellem blænde/lukketid/iso er knap så vigtig, hvis motivet og hvad der sker på billedet går op i en højere enhed. Billedet bliver stærkere hvis det indeholder flere elementer, og måske endda har fortællinger på flere planer, flere motiver i samme fortælling eller at det sætter følelser i gang hos beskueren. Det gør billedet spændende og beskueren bliver ved første øjekast ikke færdig med billedet. Alle kan ikke alle sprog i verden, men alle i hele verden kan se et billede og læse noget ud af det.

Dommerens afgørelse blev afsløret i forbindelse med fotoklubbens sommerafslutning.

Herunder ses de tre billeder, som dommer Mikkel Berg Pedersen valgte på 1.-2. og 3 pladsen, med hans bedømmelse tilføjet for hvert enkelt billede.

1. pladsen – Helga Lauridsen, 37 point.

Dommerkommentar: “Er det en åbning, eller et træ? Det er et roligt billede, hvor der tænkt over tingene, med en god komponering, teknisk kontrol og solidt håndværk. Et spændende billede, der sætter spørgsmålet: Hvad mon der gemmer sig i skyggerne?

2. pladsen – Hans Werner Jensen, 36 point.

Dommerkommentar: “Det er et vildt billede, med mange nuancer og detaljer, det gør at billedet ikke er aflæst lynhurtigt. Flot komposition, med gode linjer i billedet. Hvem har ligget der? Hvad er der sket? Jeg får lyst til at se mere.

3. pladsen – Anders Poulsen, 35 point.

Dommerkommentar: “Det her skal du blive ved med! Det er svært at fotografere med flash, og det er svært at fotografere mennesker – her er begge dele, og ikke mindst et stærkt blik der fanger. Hold øje med din frame så du får fødderne med og få ryddet lidt mere op i billedet.

Tillykke med placeringen til Helga, Hans Werner og Anders.

Del denne side ...