FOTOKONKURRENCE

Emnet er “Hvad vil du fortælle med dit billede”, som betyder at der ikke er krav om et bestemt emne.
Emnet er bestemt af dommeren i denne konkurrence, som er en tidligere Ribedreng, nemlig Mikkel Berg Pedersen, som er uddannet fotojournalist og bor i Aarhus og arbejde som freelance.

Mikkel har uddybet det med følgende tekst:
Hvornår er det et godt billede? Man siger at det billede siger mere end 1000 ord, men gør alle billeder det? Hvad skal der til for at et billede er godt? For mig er et godt billede, at det har noget på hjerte. Det skal fortælle noget og man skal kunne gå på opdagelse i det. Det skal ramme beskueren med en kraft, så man ikke bare kan aflæse det på en brøkdel af et sekund. Det skal selvfølgelig være godt fotograferet, men om det lige er det rigtige forhold mellem blænde/lukketid/iso er knap så vigtig, hvis motivet og hvad der sker på billedet går op i en højere enhed. Billedet bliver stærkere hvis det indeholder flere elementer, og måske endda har fortællinger på flere planer, flere motiver i samme fortælling eller at det sætter følelser i gang hos beskueren. Det gør billedet spændende og beskueren bliver ved første øjekast ikke færdig med billedet. Alle kan ikke alle sprog i verden, men alle i hele verden kan se et billede og læse noget ud af det.

En lang beskrivelse men kan give os et lille indtryk af hvilke ting Mikkel lægger vægt på.

Krav til konkurrencen:
Aflevering af højst 2 billeder.
Billederne skal være taget i 2021.
Afleveres senest den 1. juni 2021 til følgende mail: troelsenribe@stofanet.dk.
Hver enkelt billede vil få nogle kommentarer fra dommeren og vinderne vil blive offentliggjort til vores sommerafslutning den 28. juni.

Del denne side ...